Ahmet sağıroğlu vefat etmiştir.

Yeni mahalleden kazıklı Ahmet torunu murat sağıroğlunun oğlu Ahmet sağıroğlu vefat etmiştir. Cenazesi öğlen namazına müteakiben Yeni Mahalle Camisinden kaldırılıp İslahiye asri mezarlığında defin edilecektir. Belediyemiz olarak merhuma Allah'tan rahmet acılı ailesine başsağlığı dileriz. 21.09.2017

Hamza Temoçin Vefat Etmiştir.

Demirci İbrahim, Camcı Veysel ve Ökkeş Temoçin'in babası Seyfo ve Helin Temoçin'in kardeşi Hamza Temoçin vefat etmiştir. Cenazesi öğlen namazına müteakiben Bahçelievler Mahallesinden kaldırılıp İslahiye asri mezarlığında defin edilecektir. Belediyemiz olarak merhuma Allah'tan rahmet acılı ailesine başsağlığı dileriz. 21.09.2017

Nazmi Ünlü Vefat Etmiştir.

Merhum Mahmut Ünlü'nün oğlu Merhum Mehmet Ünlü Hüseyin ve Ali Ünlü'nün abisi Nazimi Ünlü vefat etmiştir. Cenazesi Saat:11.00'da Karapınar Mahallesinde defin edilecektir. Belediyemiz olarak merhuma Allah'tan rahmet acılı ailesine başsağlığı dileriz.21.09.2017

İLÇEMİZ SONUNDA KANSER YAPICI ASPEST BORUDAN KURTULUP, SAĞLIKLI İÇME SUYU ŞEBEKESİNE KAVUŞUYOR.BAŞKANIMIZ SAYIN KEMAL VURAL ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR.

Asbest ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere karşı son derece dayanıklı kanserojen bir maddedir. Asbest solunum yoluyla vücuda girdiği zaman hastalıklara yol açmaktadır. Fakat bu hastalıkların ortaya çıkması uzun yıllar sürebilir. Özellikle akciğer zarı kanserinin ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Halk arasında asbest ak toprak, çorak toprak, gök toprak isimleriyle de anılmaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı İlçelerde ev sıvalarında kullanılmaktadır. Asbest minerali oldukça kanserojen içeren bir maddedir. Bu maddenin kullanım alanları engellenmeli, kullanılması gerekmektedir.
Oto sanayinde balata bile yapılması yasaklanan aspest borularda hala su içiyoruz, hep birlikte bizleri sağlıklı suya kavuşturmaya çalışanlara teşekkürü borç bilmeliyiz.
Temel yapılmadan ev yapılmayacağı gibi alt yapı bitmeden üst yapıda yapılmaz. Alt yapı işlerimiz hızla devam ediyor.
Asbestin yol açtığı hastalıklar
Asbest öncelikle akciğer zarı ve karın zarı kanserine neden olur. Nefes darlığı ve göğüs ağrısı ile ortaya çıkar. Akciğer zarında sıvı toplanır ve acil müdahale gerektirebilir. Tümörün ilerleme kaydetmesiyle ağrılarda da artma görülmeye başlar. Özellikle sigara kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hastalığı tetiklendiği görülmektedir. Gırtlak ve sindirim sistemi kanseri de asbestin yol açtığı kanser çeşitleri arasındadır.