Fatma Akar Vefat Etmiştir.

Sakçagözü Köyünden İbrahim ve Abdullah Akar'ın annesi Ökkeş Çalışkan'ın kız kardeşi Fatma Akar vefat etmiştir. Cenazesi Cuma namazına müteakiben Sakçagözü köyünde defin edilecektir. Belediyemiz olarak merhumeye Allah'tan rahmet acılı ailesine başsağlığı dileriz. 12.01.2018

Mehmet Deveci Vefat Etmiştir.

İfrazlı Aşiretinden  Lokantacı Hasan Deveci'nin oğlu Pastahaneci Vakkas ve Camcı Ökkeş Deveci'nin abisi Mehmet Deveci vefat etmiştir. Cenazesi Cuma namazına Müteakiben Yeni Mahalle camisinden kaldırılacaktır. Belediyemiz olarak merhuma Allah'tan rahmet acılı ailesine başsağlığı dileriz.12.01.2018

İLÇEMİZ SONUNDA KANSER YAPICI ASPEST BORUDAN KURTULUP, SAĞLIKLI İÇME SUYU ŞEBEKESİNE KAVUŞUYOR.BAŞKANIMIZ SAYIN KEMAL VURAL ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR.

Asbest ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere karşı son derece dayanıklı kanserojen bir maddedir. Asbest solunum yoluyla vücuda girdiği zaman hastalıklara yol açmaktadır. Fakat bu hastalıkların ortaya çıkması uzun yıllar sürebilir. Özellikle akciğer zarı kanserinin ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Halk arasında asbest ak toprak, çorak toprak, gök toprak isimleriyle de anılmaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı İlçelerde ev sıvalarında kullanılmaktadır. Asbest minerali oldukça kanserojen içeren bir maddedir. Bu maddenin kullanım alanları engellenmeli, kullanılması gerekmektedir.
Oto sanayinde balata bile yapılması yasaklanan aspest borularda hala su içiyoruz, hep birlikte bizleri sağlıklı suya kavuşturmaya çalışanlara teşekkürü borç bilmeliyiz.
Temel yapılmadan ev yapılmayacağı gibi alt yapı bitmeden üst yapıda yapılmaz. Alt yapı işlerimiz hızla devam ediyor.
Asbestin yol açtığı hastalıklar
Asbest öncelikle akciğer zarı ve karın zarı kanserine neden olur. Nefes darlığı ve göğüs ağrısı ile ortaya çıkar. Akciğer zarında sıvı toplanır ve acil müdahale gerektirebilir. Tümörün ilerleme kaydetmesiyle ağrılarda da artma görülmeye başlar. Özellikle sigara kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hastalığı tetiklendiği görülmektedir. Gırtlak ve sindirim sistemi kanseri de asbestin yol açtığı kanser çeşitleri arasındadır.