YAPI KULANMA İZİN BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR MAL SAHİBİ
 Tapu kaydı (Mal Sahibi)
 Ruhsat fotokopisi (Mal Sahibi)
 İskan müracaat formu (Mal Sahibi)
 İskan harcı makbuzu (Mal Sahibi)
 Müteahhit yetki belgesi (Mal Sahibi)
 Asansör işletme ruhsatı(01.01.2008 tarih sonrası ruhsatlı yapılar için)
 S.G.K. ilişiksizlik belgesi (Yapı Sahibi)
YAPI DENETİM
 Sığınak raporu(binada sığınak varsa)
 01.01.2011 tarih sonrası yapı ruhsatlı yapılar için enerji kimlik belgesi
 Yapı denetime tabi yapılar için %100 tamamlandığını gösterir hakediş raporu (Yapı denetim firmasından)